Tijdens het 6e Beer Serves Europe Event in Brussel op woensdag 30 november, benadrukt The Brewers of Europe hoe de 7.500 Europese brouwerijen, naast het bevorderen van de economische groei, ook een significante bijdrage leveren aan de wereldwijde import en export.
Lees meerOp de dag van de duurzaamheid laten wij graag zien hoe Nederlandse bierbrouwers op verschillende manieren bijdragen aan de circulaire economie. Afgelopen jaren hebben de brouwers al veel ondernomen, komende jaren zullen er nog vele activiteiten en projecten volgen. Lees enkele voorbeelden van wat tot nu toe is gerealiseerd.
Lees meerTopchef Ricardo van Ede opent vandaag in Amsterdam het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland. Van Ede wil bockbier meer onder de culinaire aandacht brengen en als seizoensproduct omarmen.
Lees meerKoninklijke Horeca Nederland (KHN) en Nederlandse Brouwers slaan de handen ineen om de naleving van de leeftijdgrens van 18 jaar voor de aankoop van alcoholische dranken in de horeca te verbeteren. Op vrijdag 16 september, Global Beer Responsibility Day, lanceerden zij de campagne "18 jaar? Bewijs 't maar".
Lees meerBiercocktails zijn de nieuwe trend in bierland. En vooral in de zomer een erg smaakvolle variant. Internationaal biersommelier, Jet van de Griendt, heeft drie leuke recepten met ons gedeeld. Lekker en heel simpel!
Lees meer