In Duitsland heeft Foodwatch bezwaar gemaakt tegen het feit dat bier met een klein alcoholpercentage alcoholvrij genoemd kan worden. In Duitsland geldt, net als in vrijwel alle Europese landen, als norm 0,5% alcohol dat in alcoholvrij bier mag zitten. In Nederland geldt een norm van maximaal 0,1% alcohol.
Lees meerDeze week is de WHO/HBSC 2013/2014 studie gepubliceerd. De Health Behaviour in School-aged Children (HBSC) studie is een groot internationaal onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen in Europa. In 2013/2014 is het onderzoek uitgevoerd in 42 landen, en in totaal namen er meer dan 200000 kinderen aan deel.
Lees meerDe nieuwe alcoholrichtlijn van de Gezondheidsraad is te streng. Dat is de uitkomst van een discussie rondom verantwoorde alcoholconsumptie die vandaag door de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) in Den Haag werd georganiseerd.
Lees meerIn een rapport van het Umweltinstituut München dat op 25 februari 2016 is gepubliceerd staat dat 14 Duitse biermerken sporen van het gewasbestrijdingsmiddels glyfosaat bevatten.
Lees meerBier brouwen begint op het land. Alleen met de beste brouwgerst en uitwisseling van kennis kunnen de partners in de keten de hoge kwaliteit van ons Nederlandse bier waarborgen.
Lees meer