Biercocktails zijn de nieuwe trend in bierland. En vooral in de zomer een erg smaakvolle variant. Internationaal biersommelier, Jet van de Griendt, heeft drie leuke recepten met ons gedeeld. Lekker en heel simpel!
Dutch 75
Geïnspireerd op het recept van een French 75.
Doe de limoen siroop, citroensap en Gin in een cocktailshaker, voeg veel ijs toe en schud totdat het goed gekoeld is. Schenk de drank via een cocktail strainer in een gekoelde champage flûte en top het af met het witbier. Garneer met de citroenzest.
Americano IPA
Vul een tumbler met ijsblokjes. Doe alle ingrediënten in het glas en schud deze voorzichtig tot alles goed koud is. Garneer met een rode grapefruit.
Cherry Mai Tai
De Mai Tai met een bierige twist.
Doe alle ingrediënten in de cocktailshaker, voeg veel ijs toe en schud totdat de cocktail goed koud is. Wees voorzichtig er zit bier in de shaker dus er kan wat koolzuurdruk opbouwen. Schenk de volledige inhoud in een mooi glas en garneer met munt.